Apr 30, 2014

10 BASIC GOODIES WHICH YOU SHOULD HAVE AT HOME

Jaké suroviny musíte mít nezbytně doma? Každý to má individuální, pro mě je třeba svatou trojicí pesto, italské těstoviny a parmezán. Pro Student Point jsem se rozepsala o 10 základních surovinách, které představí skvělý odrazový můstek. Článek najdete ZDE


What goodies you must necessarily have at home? Everyone has an individual taste, I prefer this saint trio: pesto, Italian pasta and parmesan. For Student Point, I wrote the 10 basic groceries. Article is HERE.


tumblr.com

OVOCE A ZELENINA
Mražená zeleninová směs. Směs vaší oblíbené zeleniny se hodí do kuskusu, rizota nebo jen tak, když čerstvá zelenina došla.
Mražený špenát. Špenát se hodí skoro do všeho. Můžete si ho dát k masu, výborný je jen tak s česnekem nebo se dá přidat do omelety.
Nakládaná rajčata/rajčata v oleji. Pokud máte rádi omáčky, nakládaná rajčata si půjdou ruku v ruce s těstovinami. Rajčata v oleji zase se dají přidat třeba do salátu.
FRUIT AND VEGETABLES 
Frozen mixed vegetables. A mixture of your favorite vegetables is great for couscous or risotto. 
Frozen spinach. Spinach is great with almost everything. You can serve it with meat, is excellent with garlic or can be added to omelettes. 
Pickled tomatoes / tomatoes in oil. If you like sauces, canned tomatoes can go hand in hand with pasta. Tomatoes in oil again are delicious when you add them to the salad.

OBILOVINY A PŘÍLOHY
Polenta. Z polenty se dá vařit jak nasladko, tak i naslano. Co k ní přidáte, je čistě na vás. Výborná je třeba se sýrem a zeleninou.
Kuskus. To je pro mě opravdu TOP 3. Když přijdu večer domů a je pozdě, kuskus je hotový během pěti minut. Dřív jsem ho dělala amatérsky s protlakem a eidamem, teď si ho vychutnám například se špenátem, prosciuttem, ricottou a parmezánem.
Rýže. Ať už bílá, hnědá nebo basmati, rýže je skvělým pomocníkem. Milovníci masa jí využijí jako přílohu, zatímco vegetariáni jí ocení s houbami, sýrem a zeleninou. Pokud vás přepadne mlsná, zkuste mléčnou rýži.
Těstoviny. Neznám domácnost, která by neměla doma alespoň balení těstovin. Jeden čas jsem jedla poměrně často těstoviny s pestem a sýrem a ráda se k tomu sem tam vrátím.

GRAINS AND SIDE DISHES

Polenta. It can cook both sweet and savory. What you add to it is up to you. It is excellent with cheese and vegetables. 

Couscous. When I come home in the evening and it is already late, couscous is done in five minutes. In the past, I made it with ​​ketchup and Eidam cheese. Now, I prefer couscous with spinach, prosciutto, ricotta and parmesan cheese. What a Gourmet combo!

Rice. Whether white, brown or basmati, rice is a great help. Meat lovers will use it as a side dish, while vegetarians will appreciate rice with mushrooms, cheese and vegetables. If you love sweet food, try the rice pudding. 

Pasta. I do not know a household that would not have at home at least one pack of pasta. Earlier, I ate quite often pasta with pesto and cheese and I tend to go back there.

BÍLKOVINY

Sýry, sýry a sýry. U mě je stálicí niva, ale ráda zkouším všelijaké italské sýry. Tuhle jsem si koupila pecorino s feferonkami. Luxuska! Nebo můžete zkusit zapečený plísňový sýr.

Vejce. Ty se dají připravit na nespočet způsobů. Míchaná, na hniličku, do omelety nebo do palačinek. 

Tuňák. V konzervě vydrží nějaký ten pátek a můžete si připravit tuňákovou pomazánku nebo ho přidat do již zmíněného kuskusu. 

PROTEIN 

Cheese, cheese and cheese. I love blue cheese but I like to try all kinds of Italian cheeses. The other day I bought a pecorino with hot peppers. True heaven! 

Eggs. These can be prepared in numerous ways. Omelets or pancakes, you name it. 

Tuna. The cans will last for some time, and you can prepare tuna spread or add it to the mentioned couscous.



No comments :

Post a Comment

Bella Lulu Ink Blog