Dec 12, 2014

FAVORITE CAKES IN 2014

Tento rok jsem se pořádně vrhla na pečení. Ono je těch výtvorů sice dost, ale ve finále jen několik málo koláčů pevně utkvělo v mojí paměti (a chuťových buňkách). Nezapomenutelný je určitě můj letní cheesecake nebo jablečná bábovka s pořádnou porcí horké čokolády. Pojďme se tedy podívat na moje favority 2014.

I baked A LOT this year. In the end, there are only couple of cakes which are still on my mind. Unforgettable is definitelly my summer cheesecake or apple cake with tons of chocolate. So, look at my favorites in 2014!




Odkaz získáte kliknutím na nadpis daného koláče :)

RYBÍZOVÝ DROBENKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM / CRUMBLE CURRANT CAKE WITH CREAM CHEESE


Kombinace kyselého rybízu s plnou chutí sladkého tvarohu je neodolatelná. A drobenkou nikdy nepohrdnu! 

The combination of sour currant and sweet taste of curd is amazing. And crumble is always my favorite!


NADÝCHANÁ JABLEČNÁ BÁBOVKA S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU / FLUFFY APPLE CAKE WITH CHOCOLATE


Tenhle koláč jsem dělala v květnu a pamatuju si, jak mě mamka v sobotu honila, ať ho stihnu na svačinu (jedna z věcí, který nesnáším). Takže jsme ho jedli ještě teplý a všichni jsme se mohli ulízat. Teplá jablka, křupavé těsto a hlavně moje oblíbená čokoláda! Fantazie.

I was making this cake in May and I remember that my mum was stressing me out because she wanted the cake for our Saturday afternoon tea. I really hate when people are pushing on me. So, we ate it hot and it was so freaking delicious. Hot apples, crispy dough and mainly chocolate.. pure magic.

MÍŠA ŘEZY / TYPICAL CZECH CHOCOLATE CAKE WITH CURD FILLING


Míša je taková klasika. A já jím nikdy nepohrdnu. Jíst najednou tvaroh a čokoládu je ráj na zemi. Nic víc ke štěstí nepotřebuju. A není divu, že se Míša hned probojoval do nejčtenějších receptů.

This is such a classic Czech cake. I never miss it. Eating curd and chocolate at the same time is a paradise. No wonder that this recipe was shortly in the most read articles ever.

ANANASOVÝ ORGASMUS / PINEAPPLE CAKE


Recept pochází z kuchařky Když vaří múzy a už na křtu jsem si slíbila, že ho musím doma vyzkoušet. Bože to je tak nádherně jemný a vláčný koláč! 

The recipe comes from Czech cookbook Kdyz vari muzy and I just needed to try it. It is so incredibly soft cake!

EXTRA OVOCNÝ CHEESECAKE / SUPER SUPER FRUITY CHEESECAKE


Cheesecake bych mohla jíst každý den. Nejradši mám klasiku s ovocem, obzvlášť v létě. Hlavně domácí maliny a borůvky cheesecake povýší na jiný level. 

I could eat cheesecake every single day. I sware. I like the most the classic one with fresh fruit. Especially from your own garden. 

MERUŇKOVÝ CHEESECAKE / APRICOT CHEESECAKE


Na tomhle cheesecaku mi chutnalo pravé těsto a kombinace meruněk a Philadelphie. A po pár dnech byl ještě lepší, když zvláčněl. 

This cheesecake was great because it is made of dough and you will love the combination of apricots and Philadelphia cheese. And it is actually the best after a few days!

CELOZRNNÉ SCONES S BRUSINKAMI A ZÁZVOREM / WHOLE WHEAT SCONES WITH CRANBERRIES AND GINGER


Scones jsem dělala, když přišla na návštěvu kamarádka (ahoj Katko). Bylo to v době mojí obsese s celozrnnou moukou. Hned po vyndání z trouby byly mňamózní! Navíc super kombinace surovin.

I was making scones when my friend came to visit me. I was just obsesed with whole wheat flour. Really good combination of ingredients.


No comments :

Post a Comment

Bella Lulu Ink Blog